De Leerlingenraad

In de leerlingenraad zitten vertegenwoordigers van gr. 5 t/m 8.

We denken samen na over verbeteringen in en om school. Wil je weten waar we zoal over praten dan kunt je hieronder op een datum klikken om het verslag te lezen van dat overleg. 
Ook is er een ideeën box waar leerlingen vragen of agendapunten in kunnen doen (schriftelijk). Deze staat bij meester Jaap zijn kantoor. Gewoon doen, want.. "Jouw mening telt!" 

Wil je ons statuut lezen? Klik hierDe leerlingenraden van cbs Nijdjip en obs De Twa Fisken hebben naast de scholen in de grasstrook aan de Tjallinga hun eigen bosje geopend. Dat gebeurde samen met wethouder Bert Wassink van de gemeente Leeuwarden. De laatste boom werd erin gezet en de naam van het mini-bos onthuld: 'Tiny Forest de twee vlinders'.
Een Tiny Forest is een inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Er zijn zo’n 25 verschillende soorten bomen geplant. Dicht op elkaar, want dat hoort bij de Tiny Forest-methode. Het zorgt ervoor dat de bomen snel zullen groeien en er over 10 jaar al een volwassen bos staat. Het Tiny Forest is een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren. Ook zorgt het minibos voor meer biodiversiteit in de wijk en gaat het hittestress en wateroverlast tegen. Bij het bosje komt een buitenlokaal waar de leerlingen les kunnen krijgen over de natuur en dat ze ook kunnen gebruiken voor reken- en taallessen. Kinderen worden opgeleid tot Tiny Forest Ranger en moeten het bosje ook mede onderhouden.

 
Op 17 december 2015 mochten we van de Rabobank een cheque van €12.500 in ontvangst nemen voor het Groene Plein.